Продукти

  • белен боб Крина – 400 гр
  • лук – 2 глави
  • зелени чушки – 2 броя
  • червени чушки – 2 броя
  • моркови – 3 броя
  • домати големи – 2 броя
  • чесън – 3 скилидки
  • олио – 60 мл

Всяка домакиня знае, че такова нещо като бърза яхния с боб не съществува. Затова и приготвянето му често остава за почивните дни, когато времето не препуска с изтощаващо темпо и можем да си позволим да сготвим на спокойствие. А има и лесен начин, с който можем да сготвим боб набързо и да си хапнем топла купичка от него и в делничните вечери. Нарича се белен боб „Крина“.

За да се убедите, решихме да ви направим една бърза яхния с белен боб, която е готова за по-малко от час. Ако я приготвите в тенджера под налягане, времето пада до десетина минути. Всичко, което ви трябва за нея, е белен боб, зеленчуци и малко мазнина. Няма да го киснете цяла нощ, няма да стоите над тенджерата с часове. Тъй като люспата му е отстранена, бобът увира за точно 30-35 минути. Тъкмо ще имате време да си вземете душ и да свалите умората на деня от раменете си. И не само. Ще го оценят и модерните домакини, и тези, които са оправни и вършат по много неща наведнъж, но все не им остава време да си отдъхнат.

Освен че е изключително удобство в кухнята, белен боб могат да хапват и хората, които имат стомашни проблеми. Заради премахнатите люспи той е деликатен и не създава чувство за тежест в корема. С него могат да се приготвят както класически бобени рецепти от старите тефтери, така и пюрета, крем супи и разядки. Опитайте!

Да ви е вкусно!